Software


Software koop je aan in licentie en is dat wat je nodig hebt om een pc dat te laten doen wat jij wil. (dat is althans de bedoeling)

Je hebt eenerzijds het bestuurinssysteem (bv. Micorosoft XP, Mac Os Linux) welk je pc aanstuurd (opstart) zodat je gebruik kan maken van randapparatuur (bv. Printer, toetsenbord, scherm) vanuit eedoor jou gekozen programma. (de software).

De meeste besturinssystemen tegenwoordig hebben ook een basispakket aan software. Zo zal je met Microsoft Vista (naargelang de versie natuurlijk) reeds kunnen surfen op internet, wat basisbewerkingen kunnen uitvoeren op foto's, teksten. Een cdtje kunnen schrijven. enz.

Er bestaat echter voor alle toepassingen (onmogelijk dit op te sommen) een gespecificeerd software pakket.
Zo heb je Microsoft Office om beter (mooiere) teksten te schrijven of presentaties te maken. Of volwaardige foto bewerkings programma's waarmee je een foto kan optimailzeren of bewerken (bv. Adobe Photoshop).

Een pc kan dus niet naar behoren functioneren doordat er een hardware fout optreed (er iets stuk is aan de componenten van de pc) of doordat er conflicten (samenwerkingsproblemen) optreden in de software. Zo zal een virus steeds op dit niveau de boel overhoop halen en er dus voor zorgen dat bestanden verdwijnen of niet meer doen waarvoor ze bedoeld waren.  Een virus zal dus nooit rechtstreeks een component stuk kunnen maken.

Momenteel word een pc steeds met het internet verbonden.
Dit houd dus in dat je kans loopt om virussen de vrije loop te laten, een pc dient dus steeds een anti-virus programma te hebben.
Dus naast een bestuuringssysteem moet je een extra anti-virus op de pc te hebben. bv AVG Grisoft

De zogenaamde spyware zijn programmatjes die je via internet binnenhaald en die 1. de pc extra belasten en 2. je privacy schenden. Zij zullen daarentegen nooit voor gegevens verlies zorgen.


Pc Talent

Home

Tips

tips & trics

Software oplossingen

 


Software